Klimatbloggen

mars 8, 2007

Dags att sadla om? Bli doktorand!

Filed under: Allmänt — by Daniel @ 21:52

Intresserad av klimatforskning och nyfiken på att veta hur jorden fungerar som system? Vill du ligga i frontlinjen? Inom den nya plattformen för tellurologi, Tellus, vid Göteborgs Universitet finns det just nu 6 doktorandpositioner att söka inom kemi (första, andra), miljövetenskap, geografi och oceanografi (första, andra). Utöver plattformens positioner finns det också i ytterligare några dagar en position att söka inom maringeologi. Har du ett genuint intresse, tror dig ha vad som krävs och dessutom vill bo i underbara Göteborg – tveka inte att söka!

Annonser

2 kommentarer

  1. Med tanke på hur politiserad vetenskapen har gjorts, så skall man nog inte förvånas över oviljan hos ungdomar att ge sig in i den akademiska världen. Antingen får man finna sig i att vara en nickedocka som om man så forskar på vad som helst mellan matematik och medicin, måste göra det med ”ett genusperspektiv” eller relativt ”global uppvärmning” (eller vad som råkar bli på modet nästa år), eller så riskerar man att märkas som kättare med uteblivna anslag och en karriär som går i stå som följd; en felsatsning; ett förspillt liv.

    Kommentar av Joacim Persson — mars 16, 2007 @ 19:12

  2. Joacim: Jag håller inte riktigt med om det. Diskussionen inom forskarvärlden, och framförallt toleransen, är enormt mycket högre där än ute i samhället normalt där det snarare är media, politiker och icke-experter som avgör vad som är korrekt att tycka. Så länge du kan argumentera för dina resultat (för det är ju viktigt att gå in i rollen som forskare utan att ha bestämt sig i förväg) så är man lika accepterbar som alla andra.

    Kommentar av Daniel — mars 17, 2007 @ 8:35


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: